Sluta leta bland metoderna

Alla kvällsblaskors träningstips gör mig tröttsamt frustrerad. Det är samma tjat hela tiden och folk köper det med hull och hår. Varför? Därför att vi inte har insett det som jag så gärna vill upplysa om. Att det inte handlar om att hitta en specifik träningsform, metod, diet eller något i den stilen. Inte till en början. Det handlar om att göra träning till någonting naturligt i ditt liv. För att lyckas med det måste du tycka om din träning, vara stolt över dina bedrifter och sluta upp att se på träning som ett hinder i vardagen, som något du måste ta dig igenom och som bara är skönt efteråt. Det gäller att förändra din bild av träning till en bild där du inte vill ha en quick-fix.

Beviset för att gemene man bara vill åt resultaten och slippa så mycket träning som möjligt är att artiklar likt de här säljer. De ger massor av klick eftersom folk söker en metod som innebär så lite träning som möjligt med så mycket resultat som möjligt. För mig blev det hela en gång så uppenbart och sedan dess kan jag inte begripa hur alla missar hela poängen. Såväl träningsprofiler som glada amatörer. Man fokuserar på att göra på ett visst sätt för att nå resultatet och glömmer helt bort att fokusera på grunden- dvs den bild man har av träning.
Det är som att träningsprofiler och träningsforum skickar ut noter till hårdrockssolon till någon som vill lära sig spela gitarr. Man glömmer helt bort att man måste lära sig de öppna grundackorden först. Det blir för komplicerat och svårt helt enkelt. Det är exakt därför underrubriker som ”lättare än jag trodde” säljer. För mig är träning inte ett dugg svårt. Det är enkelt och kul.

Jag önskar så otroligt mycket att fler vaknar upp snart och förstår hur enkelt och roligt träning kan vara. Att man förstår hur viktigt det är att skapa sin egen träning och att man verkligen lär sig hur man är stolt över sig själv på riktigt. Inte bara ”det där gjorde jag bra”, utan på ett mycket djupare plan än så. Det är så otroligt viktigt!

Så snälla, du som vill komma igång med träningen och som letar efter en magisk väg dit, stanna upp, tänk efter och börja om från början. Från grunden. Bestäm dig för att göra träning till något roligt, till din träning och något som du kommer att leva med som världens bästa partner. För det går, det gäller bara att erkänna att man kanske haft fel om träning och våga tänka nytt. Tänka bättre. Så sluta leta metoder och börja trolla själv. Mitt träningstrolleri är inte EN metod, det är ett tankesätt och ett verktyg för att skapa DIN egen metod.

Kram på dig!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *