Döda förkylning med sill?

Jag blir så trött. När jag vaknade imorse var förkylningen här igen. Halsen kändes som ett rivjärn och näsan min täppt som en tomtes röda snok. Tröttsamt. Det kändes ju så bra under löprundan igår ändå! Men ja, vi vet ju alla hur förkylningar kan komma och gå.
Nu vet jag inte riktigt hur jag ska lägga upp det. Jag måste ju pausa idag iaf, så mycket är säkert. Men sedan blir det nog lite chinsträning på uterummet imorgon. Jag gissar att det absolut inte är läge för cardioträning som löpning i alla fall.

Vad gäller min utmaning att springa maraton före 1:a November känner jag mig riktigt taggad! Jag såg att loppet Ältasjön runt går snart och att högsta sträckan på 13,3 km borde passa bra. Jag har ju max tidigare sprungit 2 mil och endast varit med på ett lopp tidigare. Kan nog bli kul!

Men nu vill jag döda min förkylning och jag har bestämt mig för att förbättra min kost. Jag känner att jag verkligen har kommit till det steget. Jag kommer att se till att äta sunt varje dag i veckan och köra en ätardag varje helg. Men då ska jag absolut inte svullna på något sätt, utan exempelvis äta vitt bröd om det känns lockande. Inga drastiska åtgärder utan steg för steg.
Till lunch blev det pannkakor för hela familjen, men det ville jag ju inte äta. Det var ren och skär tortyr att stå och laga 72000 pannkakor utan att få äta dem. Jag älskar pannkakor! Men jag har varit inne i en jäkligt dålig period med dålig kost nu och jag måste skärpa mig nu och känner att jag verkligen vill det. Det känner enbart roligt egentligen, men just där och då framför pannkakorna så känns det tungt. Jag bestämde mig säkert 8 ggr för att ändå ta några pannkakor. Några gör ju inget! Men tack och lov talade jag mig själv tillrätta och avstod. Istället kokade jag till några nypotatisar, ett ägg och åt senaps- och ansjoviskryddad sill till det. Galet gott och när hungern var stillad kändes det som absolut rätt beslut. Och sedan är det ju sen gammalt att sill dödar alla förkylningar, eller hur? Inte? Jo, kan vi inte bara enas om det och låtsas att det är så, så kanske det blir så? Bra! Sill dödar alla förkylningar och snart är jag frisk!

Kram på dig!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *