Chinsdag idag

Sådär! Då sitter man här nyss hemkommen från utegymet. Jag har tur som har ett sådant bara ca 700m ifrån huset. Jag brukar köra en löprunda dit som lätt uppvärmning och gjorde så även idag.

Jag vill verkligen komma igång med chinsen igen. Sedan jag gjorde mitt experiment för några månader sedan där jag under 3 månader slutade att träna helt och bara åt precis vad jag ville så har jag inte kommit tillbaka med chinsen. I början, direkt efter experimentet gjorde jag 2 stycken. Sedan ökade jag till 3 och 4. Idag gjorde jag 6 så det ökar ju så sakteliga tillbaka till en normal nivå. Att kunna göra iaf 10 chins betyder mycket för mig. Det är ett bevis på bra grundstyrka och ger dessutom en bra träningsfrihet eftersom chins involverar många muskler och kan utföras lite överallt med lite fantasi.

Mitt chinsrecept

Så vad gör jag då för att öva upp chinsen? Ja, just nu tränar jag inte alls på gym utan tränar enbart löpning, utegym och hemmaträning med hantlar och kroppsvikt. Jag är lite sugen på att se hur långt jag kan ta det.
Mina chinspass ser oftast likadana ut och verkar ge resultat.

Jag börjar alltid med att köra så många strika chins jag klara av. Sedan vilar jag ca 1 minut och kör igår. Jag håller på så tills jag orkar max en. Då går jag över till att hoppa upp till ursprungsläget och håller emot så att jag väldigt sakta åker neråt. Detta gör jag 5 ggr direkt efter varandra och vilar sedan ca 1 minut. Sedan upprepar jag detta totalt 5 ggr.
Ni ser själva hur svårt jag har att hålla emot på vägen ner här på sista setet efter alla chins och sakta fallande neråt …

Vid det laget brukar jag vara rejält slut i musklerna och går då över till latsdragen. För er som inte är så bevandrade så är det alltså den ställning som man kan stå på marken och dra ner mot sig, mot bröstet. Rörelsen blir alltså väldigt lik en chins men mycket lättare. Här kan man också göra många fel. Ett exempel är att man använder kroppens tyngd för att dra ner vikten, det bör naturligtvis undvikas. Dessutom kan man stå i fel vinkel så att rörelsen blir onödigt långt ifrån en normal chin. Föreställ dig att du ska dra dig uppåt och utför exakt samma rörelse som vid en chin. Tänk på vinkeln så att det blir så likt som möjligt. Med lite övning kommer i alla fall jag bra nära en normal chin och kan få samma känsla.

Hur många man ska göra beror såklart på hur många man klarar av. Jag kanske klarar 20 och gör därför 15 stycken strikta, långsamma och med full fokus. Efter det tar jag en promenad på ca 45-60 sek till benböjställningen och kör där militärpress. Här kör jag 10st vilken känns ganska rejält med den vikt som är på mitt utegym. Sedan blir det promenaden igen tillbaka till latsdragen. Fram och tillbaka mellan de två tills jag är uppe i ca 100 latsdrag. Där börjar jag sedan att istället för 15 latsdrag köra 10st och direkt 10 till på den lättare vikten. Idag körde jag tills jag totalt hade gjort 200 latsdrag. Det kombinerat med ca 100 militärpress samt alla riktiga chins känns riktigt skönt.
Här kan ni se de sista 10 militärpressarna och raggarsträngen min. När jag såg videon kunde jag inte motstå att bjuda er på detta. Haha 😉

Nu är det dusch som gälller och sedan hopp i säng!
Hoppa du haft en fin dag! Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *