”Bråket” mellan Kalle Zackari Wahlström & Paolo Roberto

Jag var ju bara tvungen att lyssna på Värvet efter att ha hört om ”bråket mellan Kalle Zackari Wahlmström och Paolo Roberto”.

Jag gissade redan innan vad Kalle hade sagt och det visade sig vara helt rätt. Det var dock en ganska kluven uppfattningen jag fick av hela situationen. Jag är sån. Jag har väldigt svårt att ta absolut ställning i frågor. Jag antar att jag inte är så svartvit av mig, vilket jag är ganska stolt över, och jag anser att man måste ha väldigt mycket belägg för att ta ställning. Om jag inte känner att jag har det så sätter jag mig gärna på staketet och lyssnar länge och väl på båda sidor innan jag väljer vilken trädgård jag hoppar in i. Ibland sitter jag hellre kvar på staketet eftersom jag ser vad båda säger men anser att båda har rätt eller att båda har fel. Eller har båda delvis rätt och delvis fel.
Så hur ställer jag mig till Kalle VS Paolo? Jag tycker någonstans att det hela är en icke-fråga och anser att Kalle enbart har uttryckt sin åsikt om vilken bild Paolo och även Jonas Colting lägger fram av träning. Jag blev dock som sagt lite kluven.

NEJ, jag har inte tidigare till 100% reflekterat över att Paolo och Colting ”pratar dåligt” om träning. Detta eftersom jag ganska tidigt i min träning bestämde mig för att enbart ”jämföra positivt”. Med det menar jag att jag själv lagt märke till många brister hos träningsprofiler och träningsforums sätt att presentera träning och vilken bild de visar upp angående vad träning är och ska vara. Det är insikten om just det som skapade hela mitt Träningstrolleri. Att jag i grund och botten anser att träningsprofiler och träningsforum missar det fundamentalt grundläggande och därför komplicerar träning. Men jag lovade mig själv att inte gnälla, kritisera eller lägga någon fokus på det, utan istället fokusera på min träning och att själv visa upp den bild jag har av träning. ”Att jämföra positivt” var ett begrepp jag myntade tidigt som innebär att man enbart fokuserar på det positiva och helt skippar det negativa. Exempelvis har detta fått mig att se på Paolo och Colting som förebilder när de visar upp hur de presterar på instagram. Jag har låtit mig själv inspireras av det och helt lämnat resten av mina negativa åsikter åt sidan.

Men om jag nu SKA fokusera på det negativa så …

Paolo är tuff (Bild från maratonpodden)

JA, jag håller med Kalle om att jag tycker att Paolo har en något töntig attityd ibland. Men det kommer liksom inte som en chock. Han är en kille som jag förmodar tycker att en biffig kille med en stor farlig hund är tufft, medan jag tycker att en biffig kille med en liten pudel är tufft. Vi är från två olika skolor på många sätt. Jag tror absolut att Paolo skrämmer en stor målgrupp bort från träning snarare än lockar när han visar upp träning som att man måste gå upp 04:30 och springa 5 mil trots att man har 59 graders feber och har tappat alla sina tår. Likaså tror jag att Colting misslyckas med att nå en väldigt stor målgrupp när han ber om alldeles för mycket ifrån helt otränade människor, går emot fredagsmyset och efterfrågar alldeles för stora förändringar.

Jonas Colting (Bild från kostdoktorn.se)

MEN, jag har låtit mig inspireras av Paolo Robertos instagram. Sett hur han kan prestera och tänkt att jag också då kan det. Jag har sett Coltings leende på läpparna när han simmar, cyklar och springer långa sträcker och fokuserat på det välmående som han ändå utstrålar. Jag har accepterat att det är deras val, livsstil och person. Nu kan jag inte inspireras av Paolo längre sedan han blockat mig på instagram. Han skrev något om att det bara är religiösa personer som kan finna harmoni i livet, varpå jag påpekade att även de utan låtsaskompisar kan finna en fin harmoni. Men som sagt, han och jag är från två olika skolor. Han är religiös, och det är inte något nytt på kartan att det då medföljer en låg toleransnivå mot oliktänkande.

Kalle har kul (bild från sporthalsa.se)

Jag förstår Kalles frustration över att Paolo och Colting visar upp en komplicerad och extremt krävande bild av träning, när han jobbar stenhårt för att få folk att komma igång och tycka att träning är enkelt och kul.
Sedan kan man ju alltid tycka till om att varför Kalle sitter och säger i Värvet att han tycker att Paolo pratar dåligt om träning och sprider en dålig bild när han samtidigt träffar honom på ett annat event, dunkar honom i ryggen och säger att han gör ett bra jobb. Paolo menar att han kunde säga ärligt och rakt vad han tycker istället.
Ja, kanske. Men sen samtidigt, hur ofta gör man det och till vilket syfte? Hur många människor har man inte åsikter om utan att man presenterar dessa för vederbörande? Det hade förmodligen blivit kaos och ingen trevlig stämning alls om vi filtrerat ständigt sa vad vi tyckte om tänkte om varandra. Jag gynnar liksom inte samhällsklimatet. Men varför säger då Kalle så i Värvet? Kanske för att det där blir ett väldigt privat samtal och där Kristoffer Triumf verkligen får ut de där innersta tankarna? Eller/och kanske Kalle helt enkelt bjuder på sina innersta tankar, vilket vi lyssnare faktiskt är tacksamma för. Det är ju trots allt ett ämne som Kalle brinner för som diskuteras. Då riskerar man att verkligen säga vad man tycker, till skillnad ifrån att helt onödigt gå fram till Paolo på ett event och säga ”Hej! Jag skulle bara säga att du gör ett dåligt jobb!”

Vidare måste jag hylla Paolo som faktiskt inte reagerade nämnvärt utan kommenterade det mer som att det var trist att höra. Lite oväntat men mer likt den där bilden jag eftersträvar om den biffiga killen med den lilla pudeln. Dvs att visa sin lite softare sida. Tufft, tycker jag. Colting hade tydligt lämnat det hela helt okommenterat med hänvisning till att han inte hade hört avsnittet. Också stort.

Så, för att summera- Jag förstår Kalles frustration men jag har bestämt mig för att enbart välja ut det som inspirerar mig hos olika människor och skippar resten. Jag fortsätter sprida min positiva bild av träning och mitt budskap som jag anser att ingen annan träningsprofil hittills har presenterat.
Jag tycker inte att sett vara något bråk mellan några parter alls, utan som alltid något som media förstorade upp.

Nu ska jag ut och springa en härlig löprunda i regnet! Mycket syre, bra grejer! Ta hand om er och stor kram på er alla.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *