GORE-TEX Winter Run Stockholm 2019

Gore-Tex Winter Run
Jag mellan bäst klädda under loppet. Elsa (@trailandpavement) och Olof (@fitlongdistancerunner)

Äntligen var det dags!

I lördags begav jag och sambon oss iväg till Skansen för att springa årets upplaga av Gore-Tex Winter Run. Det var premiär för oss när det kommer till det loppet såväl som premiär för ett lopp 2019. Men fler ska det bli!

Det som slog mig var att loppet var väldigt bra uppstyrt. Starterna flöt på hur fint som helst och stämningen var på topp. Det var otroligt roligt att se hur vissa hade klätt upp sig i allt ifrån julgransbelysning till rena utstyrslar, såsom exempelvis Elsa och Olof som vann. (Se rubrikbilden högst upp)

Backarna

Loppet som sådant var väldigt behagligt. Oerhört vackra omgivningar och min upplevelse var att det var flackt förutom två partier. Alla talade om EN backe. Jag trodde det var den som kom efter sisådär 3 km men det var bara en testbacke, kan man säga. Den riktiga kom när man kom in på Skansen och vi tog oss upp till Bollnästorget och slutligen till mål/varvning. Vid de båda backarna var det väldigt trötta deltagarna som flåsade lungorna ur sig medan de tappert kämpade på.

Jag tyckte att de flesta gick, men jag och sambon tog ett lugnt lopp och låg någonstans bakom mitten. Jag märker hur mycket all min traillöpning gör med min styrka när det kommer till backar. Jag tyckte faktiskt inte att de var speciellt jobbiga utan jag tuffade på i lugnt tempo med korta steg och uppskattade faktiskt utmaningen.

Vacker stämning!

Överallt längst vägen var det marschaller och facklor som gjorde skänkte en hög mysfaktor till alla oss löpare. Musik spelade ofta vid olika partier där det även fanns eldartister som utförde vackra nummer. Arrangörerna har gjort ett förträffligt jobb med det här loppet och jag kan bara drömma om vilka enorma resurser och engagemang som krävts för att genomföra det hela. Imponerande!

Pannlampa eller inte?

Nej, är vårt direkta svar. Inte pannlampa. Om man inte har extremt nedsatt mörkerseende så var det i alla fall inte några problem med det visuella i år. Vår uppfattning är att det var väl upplyst och att de som hade pannlampa faktiskt snarare störde mörkerseendet för övriga. Dessutom kastas en skugga framför en när någon bakom har pannlampa, så om ingen hade haft pannlampa hade sikten varit än bättre.

Bara ETT ynka minus

Det enda minus jag kan komma på var inlämning och utlämning för väskor. Först lämnade de som skulle springa 5km in sina väskor, och när de hade sprungit färdigt och skulle hämta ut sina väskor, var det dags för oss som skulle springa 10km att lämna IN våra väskor.
Att lämna in en väska tar ungefär tio sekunder, medan en uthämtning kan ta fler minuter om de inte direkt hittar väskan eller jackan. Därför blev det lite panikartat i vår grupp när vi med nöd och näppe hann tränga oss förbi och kasta in våra väskor för att hinna iväg till start. Där kanske man skulle kunna ha inlämning på en sida och utlämning på andra sidan?

Men överlag – tack för ett fantastiskt lopp! Om du vill läsa mer om loppet så finns all info HÄR! 

Här följer en video som jag klippte ihop av vår upplevelse.

Kram på dig!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *