Testrunda för lilla hälen

Ja, idag tog jag en tur för att testa min häl. Jag försöker alltid att planera in mina löpturer så att jag tar dem de kvällar min sambo är ledig. När vi nattat minstingen som är nyss fyllda 3, vilket brukar bli vid 19-tiden på vardagar, brukar jag ge mig ut. Men nu när mörkret är över oss känns det verkligen inte lika lockande. Det är ju så fint med de fina vyerna så jag brukar faktiskt behöva stjäla lite av min arbetstid för att få ihop det.

Idag jobbar min sambo natt och hon brukar behöva vila runt 17-tiden så att hon orkar ge sig av runt 20 för att jobba hela natten. Hon är barnmorska och har en position där nattpassen ofta är mentalt krävande. Därför hinner jag inte riktigt ta samma kvällsrundor som jag brukar springa när hon är ledig och kan ta hand om barnen på kvällarna. Så det blev en dagsrunda! Jag jobbar just nu främst med en trolleribok och en humoristisk bok som riktar sig till vuxenpublik. Jag brinner för båda böckerna och vill jobba med dem så ofta jag kan, men jag vet samtidigt att om jag inte får röra på mig så kommer jag inte kunna jobba lite effektivt då mitt kreativa sinne kräver rörelse. En enkel löprunda får mig dessutom att bli en bättre sambo och bättre pappa till mina barn. Idag fick jag 50 minuter över och lyckades lugnt och enkelt dra ihop ca 9 km löpning. Ingen lång sträcka men helt okej som test för min häl.

Ja, min häl. Vad är det med det egentligen? Jag har ingen aning. För några dagar sedan kände jag någon konstig smärta i den och jag mindes att jag haft samma smärta tidigare. Hälsporre? Kanske? Men en vän till mig, Helena Olmås som är en grym löpcoach, tyckte att det inte går över på 4 dagars vila. Så jag har ingen aning. Men just nu gör det fortfarande ont när jag går, men inte lika påtagligt. När jag sprang kändes det dock ingenting eftersom jag inte belastar hälen alls. Nu har det gått några timmar efter passet och jag kan inte säga att det känns värre faktiskt. Gott!

Jag tänker ofta på det här med tiden. Jag inser att jag är någon som lätt skulle kunna komma på tusen ursäkter för att inte träna. Jag tänker bara på: Frilans! Smaka på det! Äh, jag tar det i nästa bloggpost!

Kram på er!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *