Det blidde lite löpning idag med!


Jag kunde inte motstå en löptur i det här underbara sommarvädret. Visst, jag ska villigt medge att mitt uppehåll pga förkylning har medfört en viss förslitning i min bild av löpning vilket gör att det inte känns lika självklart just nu, MEN det finns givetvis fortfarande där och jag VET ju hur jag älskar löpningen när jag väl kommer in i det.
När barnen var nattade var det bara att köra och det kändes bra att snöra på skorna. Men jag visste att mina lår skulle ta slut ganska snabbt efter gårdagens hårda backlöpning. Därför beslutade jag mig för en väldigt långsam halvmil. Efter 4km märkte jag att det flöt på otroligt lätt, troligen pga ett EXTREMT långsamt tempo. Men jag började styra hemåt och tänkte att jag ändå är nöjd eftersom det var ett tufft pass igår.

Så kom den där kvinnan som jag under 3 års tid sett springa i trakterna. Många gånger har jag sprungit bakom henne och hon håller bra tempo. Hennes löpstil är väldig egen då hon tar väldigt korta och rappa steg. Jag bestämde mig för att jag skulle hänga på henne en stund och sedan sluta springa när jag sprungit om henne. Tänkte att det kanske skulle landa på max 6 km.

Efter 7km hade den där jäkeln fortfarande högt tempo och hon bara ökade!   Fast besluten hängde jag stenhårt på. Efter 8km stannade hon äntligen och började utföra någon form av lättare segerdans efter att ha kollat på sin mobil. Hon hade tydligt sprungit fort och jag insåg att jag hängt på under hennes slutspurt. Men hon tog ett generat steg åt sidan när hon såg att jag följde hennes, i hennes tycke, diskreta dans ifrån bara några meters håll. Jag sprang förbi och tänkte att när jag ändå sprungit 8km kan jag lika gärna springa 2 till. Så blev det och nu ligger jag nyduschad i sängen efter en skön mil.

Det är kul att leka loss i spåret!

Kram på dig

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *