Hemmaträning var länge sen

Ja, det var ju verkligen det! Länge sen!

Jag har märkt att jag på senare har drabbats och lurats av samma tänk som gemene man har. Tack och lov har jag ju verktyg och tankar runt det hela. Det jag talar om är givetvis ursäkterna för att skjuta upp och hoppa över träning. Det är verkligen fascinerande hur hjärnan fungerar och är skapt för att spara energi. Jag ska erkänna, verkligen erkänna, att det har varit tufft den senaste tiden. Jag har haft svårt med min inre bild av träning och jag har haft speciellt svårt med kostbiten. Jag måste helt klart bli bättre med kosten då jag lätt faller tillbaka till njurkvällar med chevretoast eller lite chokladpudding.

Jag har märkt att jag på senare tid har svårast med den där mentala bilden. Dvs att jag fallit en bit tillbaka till att se träningen som ett hus som jag inte lockas av att besöka. Jag vet inte exakt vad det beror på eftersom jag inte är någon psykolog utan bara en enkel människa. Jag har tänkt tanken att verkligen ta mig en djup funderare i lugn och ro och peppa mig själv vilket alltid hjälper, men det har inte blivit av pga tre små barn och sambo plus djur som också måste uppmärksammas. Utöver sjukt mycket jobb som hänger över mig precis konstant eftersom jag är frilansare.

Jag har kommit långt i min mentala mognad och har valt att bara köra på. Dvs mer åt den klassiska novisen som jag normalt avskyr – ”Bit ihop och bara kör!!!” Men jag förstår ju samtidigt att det jag förespråkar är ju gentemot nybörjarna i första hand. Jag har ju kommit så pass långt att jag faktiskt KAN pusha mig själv med enklare medel numera och så smått även skällsord. Exakt det gjorde jag idag. Jag la undan ursäkterna.

Klockan var 20 och barnen var nattade. Jag ville BARA, verkligen BARA, gå och lägga mig. Men jag hade ganska lätt att slå på autoswitchen som min hjärna hatar. Den gjorde att jag ställde mig vid datorn och skrev ner ett körschema som jag skulle gå efter.
När man bor litet är det bra att kunna improvisera. Jag har en vadderad bräda som jag kan köra bänkpress med hantlar på, exempelvis. Ja, sen är det bara att använda fantasin. Min schema blev såhär …

• 8 reps hantelbänkpress (24 kg per hantel)
• 15 knäböj med sandsäck
• 60 sliding mountain climbers med fotvikter
• 20 stående bicepscurl (typ 18 kg per hantel)
• ben upp & rumpa upp m fotvikter (Ligger ner och lyfter upp ben och sen rumpa så mycket det mot huvudet.

Detta gjorde jag sen 4 gånger. Jag tog en paus efter att ha gjort det 2 gånger. Kanske en paus på 2 minuter. Sen var jag på det igen. Men jag kan erkänna att det var EXTREMT ansträngande. 

Kram på er

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *