En löptur i Tallinn

löpning

Jag kom nyss hem efter att en kryssning tur och retur till Tallinn. Jag jobbar ju som trollkarl och ibland ger jag familjeföreställningar på olika båtar. Den här gången jobbade sambon natt så tanken var att jag skulle rycka med mig våra tre barn och även svärmor som barnvakt medan jag jobbade.
På avresedagen blev dock mellansonen sjuk, så sambon fick vabba medan jag och de andra stack iväg. Det flöt på fint och showen gick strålande.

tallinn
Dottern med medeltidskrogen Olde Hansa i bakgrunden

Vi inledde dagen i Tallin genom att ta en promenad till gamla staden. Riktigt vackert! Men barnen är sju och fyra så de små benen orkar ju inte fullt så mycket som jag och svärmor hade velat, så vi drog tillbaka till båten i tid.
Väl tillbaka i hytten fick jag en kul tanke – att upptäcka städer med löpning. Man springer helt enkelt runt planlöst och tar en massa selfies vid olika byggnader och kollar sedan upp vad man egentligen har fotat. Givetvis kan man också på förhand läsa på om olika platser och sedan planera sin löprunda, men jag tilltalas av det där planlösa.

rådhustorget tallinn
Julstämning på Rådhustorget i Gamla Staden

Tajjm fÅr sam selL-fis in tallinn

Så, igår fick jag 8 km barnvakt och här kommer några av de selfies jag skrapade ihop!

färja Tallinn
Löpturen började redan i gångtunneln som jag uppskattar till sisådär 800 meter lång.
Tallinn
I utkanten av Gamla Staden. Det är riktigt läckra gator i Tallinn som verkligen ger en unik inblick och känsla från en svunnen tid.
Tallinn
Ännu en mysig liten gata som pryds av julgranar. Det var i princip julgranar överallt och samtliga hade samma stil, vilket var enhetligt och vackert.
Jungfrutornet Tallinn löpning
Jag med jungfrutornet (Neitsitorn) i bakgrunden. Tornet byggdes tillsammans med Tallinns stadsmur under åren 1360-1370 och inhyser idag ett café och ett museum.
domberget slott Tallinn
Utsikt från Dombergets slott. Domberget sträcker sig 20-30 meter högre än den kringliggande staden och dess yta är ungefär 250×400 meter. På domberget ligger de centrala regerings- och parlamentsbyggnaderna, samt flera av de viktigaste historiska landmärkena.
Alexander Nevskij-katedralen löpning
Utanför Alexander Nevskij-katedralen som uppfördes mellan åren 1894-1900. Byggnaden har av estländarna ansetts vara en rysk maktdemonstration och mellan världskrigen fördes diskussioner om att riva byggnaden, men den står kvar än idag och är riktigt läcker.
löpning tallinn
På vägen tillbaka hittade jag någon form av ljusbågar mitt i smeten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *