Det inspirerade tydligen

För några dagar sedan skrev jag ett inlägg om löpning i en facebookgrupp som heter Träningsglädje & Inspiration. Det blev till min stora glädje väldigt uppskattat så jag tänkte att jag klistrar in det här i bloggen också. Hoppas det påverkar dig också i någon form av positiv riktning 🙂 Kramen

”Hej på er!

Jag vill bara inspirera alla löpare och alla som VILL löpträna men som känner att de inte är snabba nog, kan springa långt nog eller känner något annat negativt kring löpning.
Jag har alltid avskytt löpning och kutade som mest 2 km i skolan. Eller ja, jag gick en del av den sträckan. Men sedan kom en dag då jag beslöt mig för att börja träna rent allmänt och då blev löpning ett enkelt alternativ. Jag började kort och avancerade så sakteliga. Jag minns mina första 3km. Jag minns mina första 5km och jag minns min första mil. Känslan var oslagbar att hela tiden avancera. Igår sprang jag min (jag gissar) tionde halvmara helt på egen hand utan att det var ett lopp.

Mina bästa tips till er som vill bli bättre löpare:
* Börja springa långsamt. Då menar jag inte LITE långsamt utan extremt långsamt. Jag kallar det för att ”fjantspringa”, och med det menar jag att du ska känna dig fjantig när någon ser dig. MEN släng givetvis bort den tanken. Du är grym som ens gör det! Jag har fått massor av folk att börja springa enligt den enkla regeln och alla har blivit förvånade över hur långt de verkligen klarar av att springa.

* Dokumentera alla löprundor. Att dokumentera dina rundor gör att du kan se tillbaka med stolthet på vad du presterat. Dessutom blir det lättare att inte hoppa över ett pass eftersom du inte vill ha en lucka där i din dokumentation.

* Om du får en kick av utrustning såsom nya skor, snygga tights eller en snygg vindjacka så KÖP! Använd och utnyttja alla kickar som ger dig positiv energi!

* Jämför alltid positivt och aldrig negativt. Dvs se aldrig på en bättre löpare och känn dig dålig, utan se den bättre löparen som inspiration och som ett bevis på hur långt du kan komma. Se hellre på sämre löpare och känn dig stolt. (Men håll givetvis inne med negativa kommentarer offentligt!)

* Våga vara stolt över dig själv! Det här gäller all form av träning. Var inte lite stolt. Var sådär alldeles galet stolt över att du faktiskt gör något och intala dig själv att du gör det jävligt bra! Din stolthet kommer att förbättra din inre bild av löpning vilket är grunden i all träning – att bygga en bra och positiv bild av din träning. Då kommer du vilja uppleva träningen igen och igen och därmed få ökade resultat.

* Gör det hela lite äventyrligt! Exempelvis om du ska till en kompis som du normalt tar bil till kan du istället springa. Jag har många gånger tagit på mig ryggsäck med ombyte och sprungit till fester och annat. (om dusch finns )
Den första ölen efter en avverkad löprunda känns 10 ggr mer magisk!
När jag hyr bil brukar jag hyra bilen en bit bort och springa till utlämningsstället. Det är ganska kul att inte veta det exakta avståndet och att bara ge sig av med mobilens karta som guide.

* Ta aldrig säsonguppehåll. Jag springer även om det är -15. Det är bara att klä på sig och ut och köra. Ju mer det tar emot att ge sig ut, desto mer stolthet kommer din löprunda att generera. Ju mer stolthet du känner, desto mer bygger du på din inre bild av träning. Känslan när man sprungit en hel vinter och våren börjar krypa sig på är oslagbar. När du först tar av dina tights och kan kuta i bara shorts … MUMMA! Då vet du att ingenting kan stoppa dig. Du är en maskin med ett stort leende på dina läppar.

* När du är ute och springer och känner den minsta negativa känsla i ditt huvud, ta ett djupt andetag och le. Få dig själv att förstå hur jävla grym du är som gör det du gör. Se på alla du springer förbi som går. Du springer. De går! I husen du springer förbi ligger folk på soffan. Du springer! I ditt huvud får du förnedra precis alla hur mycket du vill, men framförallt ska du höja dig själv till skyarna. För du med dina löpsteg, även om de inte är perfekta, ÄR de facto en vinnare av rang!

Till sist vill jag bara önska alla lycka till med er löpning och all annan form av träning! Nej, jag är ingen löpexpert, jag är bara en glad amatör som tydligen lyckats tänka rätt och som har så galet kul att jag bara måste dela med mig. Känslan när jag får andra att börja löpträna och älskar det är helt oslagbar!”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *